NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Kenapa Amanah Jadi Benteng Mahathir Pukul Anwar?

Nampaknya Naib Presiden AMANAH, Datuk Mahfuz Omar, bercakap sama seperti nada saya bercakap juga dalam menangani kritikan Datuk Seri Anwar Ibrahim kepada PH semalam.

Kata beliau, “kalau ada” kelemahan dan ‘kebobrokan’ semasa pentadbiran PH, bebannya tidak diletakkan hanya pada Tun Dr Mahathir Mohamad sahaja kerana yang menjadi Timbalan Perdana Menteri ketika itu adalah isteri Datuk Seri Anwar dan ada juga Menteri-Menteri dari PKR.

Ini boleh diterima walaupun ramai tahu Timbalan Perdana Menteri dan Menteri-Menteri dari PKR rata-rata tidak berani menyanggah Tun Dr Mahathir semasa pentadbiran PH, cuma yang pelik kenapa geng AMANAH dan bukan geng PEJUANG yang jadi benteng Tun Dr Mahathir.

Peliknya lagi Datuk Mahfuz nampak agak ‘over’ di dalam mempertahankan Tun Dr Mahathir sehingga sampai ke tahap menyebut bukan Tun Dr Mahathir sahaja yang tidak boleh bawa agenda peribadi ke dalam ‘grand coalition’ tetapi Datuk Seri Anwar juga tidak boleh buat begitu.

Itu masih ok walaupun ramai tahu yang ada agenda peribadi, termasuk untuk menidakkan jawatan Perdana Menteri kepada Datuk Seri Anwar, adalah Tun Dr Mahathir, bukannya Datuk Seri Anwar yang hanya sekadar menuntut perlaksanaan janji yang dibuat oleh Tun Dr Mahathir.
Paling melucukan ialah bila Datuk Mahfuz sampai boleh menyebut beliau “tidak nampak adanya agenda peribadi dibawa Tun Dr Mahathir semasa 22 bulan PH mentadbir kerajaan”.

Come on lah, Datuk Mahfuz, kalau orang awam pun boleh nampak takkanlah orang yang berada dalam PH dan lebih dekat dengan Tun Dr Mahathir tak boleh nampak perkara ini?

Apa hebatnya Tun Dr Mahathir yang hanya ada 4 Ahli Parlimen sahaja hingga AMANAH yang ada 11 Ahli Parlimen dan DAP yang ada 42 Ahli Parlimen seperti melutut kepada beliau?

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo