NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

WhatsApp "tidak berfungsi" Pada tahun 2021 Adalah Berita Lama

Terdapat beberapa laman berita sejak semalam melaporkan bahawa WhatsApp akan berhenti berfungsi untuk iPhone dan Android tertentu pada tahun 2021. Namun, kisah itu telah dilaporkan setahun yang lalu pada tahun 2019, dan tidak ada yang baru.

Pada bulan Disember 2019 Lepas telah banyak portal berita melaporkan bahawa pengguna sistem operasi telefon lama tidak lagi dapat menggunakan WhatsApp mulai 1 Februari 2020. Ini bermaksud bahawa telefon yang berjalan pada iOS 9, dan Android 4.0.3 dan yang lebih baru tidak akan mempunyai  sebarang masalah dengan mengakses aplikasi sembang pada tahun 2021.

Malah telefon seperti iPhone 4s - dilancarkan pada tahun 2011 - akan juga dapat menggunakan aplikasi WhatsApp kerana ia telah dikemas kini sehingga iOS 9.3.5.  Peranti seperti Samsung Galaxy S2 dan Galaxy Note yang asli menjalankan Android 4.1 Jelly Bean, Masih membenarkan pengguna mengakses aplikasi tahun depan juga.

Menurut WhatsApp, mereka juga mengatakan bahawa berita itu "bukan sesuatu yang baru".  Mereka juga mengatakan bahawa telefon berkenaan sudah tidak disokong oleh whatsapp, ini bermakna jika telefon anda mempunyai telah mempunyai akses ke WhatsApp sekarang, kemungkinan besar akan berfungsi seperti biasa pada tahun 2021.

"Mereka hanya berbicara tentang perubahan Polisi WhatsApp yang telah diumumkan pada bulan Disember 2019, dan entah bagaimana mereka menghubungkannya pula dengan 1 Januari 2021," Ulas Jurucakap WhatsApp mengenai berita yang tersebar.

Untuk mengetahui sistem operasi telefon yang anda gunakan, bagi pengguna iPhone boleh pergi ke Tetapan> Umum> Maklumat.  

Pengguna Android, sebaliknya, dapat pergi ke Tetapan> Perihal Telefon untuk melihat versi yang digunakan oleh telefon pintar mereka.

Sumber : News18 

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo