NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Gagal selesai krisis air, singkir PH dari Selangor11 NOV: Pakatan Harapan (PH) mesti disingkirkan dari Selangor pada pilihan raya akan datang berikutan kegagalan menyelesaikan isu gangguan bekalan air yang berpanjangan sejak 12 tahun memerintah negeri itu.

Ahli Majlis Tertinggi UMNO, Datuk Armand Azha Abu Hanifah berkata, gangguan bekalan air yang berlaku akibat pencemaran sungai semalam membuktikan PH gagal mentadbir Selangor.

Beliau juga kesal dengan kerenah kerajaan PH Selangor yang berterusan menyusahkan rakyat dengan masalah yang sama.

“Saya rasa majoriti rakyat negeri Selangor ini ‘pening’ dengan kerenah yang dilakukan hasil pentadbiran Menteri Besar, Datuk Seri Amirudin Shari.

“Tolonglah selesaikan masalah rakyat, prihatinlah dengan masalah rakyat dan janganlah bebankan masalah begini kepada rakyat.

“Ambillah tindakan terhadap kilang-kilang itu, wahai Menteri Besar Selangor… tolonglah jaga rakyat dan dengar masalah rakyat dengan menyelesaikan masalah khususnya berkaitan air,”
katanya dalam satu kenyataan, hari ini.

Hampir 1.4 juta pengguna merangkumi 1,279 kawasan sekitar Kuala Lumpur, Petaling, Klang, Shah Alam, Kuala Selangor, Hulu Selangor, Gombak dan Kuala Langat, mengalami gangguan bekalan air mulai jam 6 petang semalam.

Gangguan bekalan tidak berjadual membabitkan tujuh wilayah itu berlaku pencemaran bau seakan pelarut di Sungai Selangor.

Armad Azha yang juga Ketua UMNO Bahagian Subang percaya masalah yang berpanjang itu membuktikan kerajaan PH Selangor gagal menjaga kepentingan rakyat.

Sehubungan itu, beliau menyeru rakyat Selangor akan jangan memberi peluang kepada PH untuk mentadbir negeri itu sekali lagi.

“Pilihan raya akan datang undilah parti yang benar-benar berjuang untuk rakyat dan bukan lagi PH… 12 tahun dah rakyat Negeri Selangor beri peluang dan ruang menjadi kerajaan tetapi masalah air masih tak boleh diselesaikan,” jelasnya.

Sumber: http://www.pnbbcportal.com/2020/11/11/gagal-selesai-krisis-air-singkir-ph-dari-selangor/

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo