Responsive Ad Slot

Sultan Selangor Dukacita Nasib Rakyat Bergelut Covid-19, Gangguan Bekalan Air.

SHAH ALAM: Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah dukacita dengan keluhan dan nasib rakyat yang kini bukan sahaja bergelut dengan wabak Covid-19, bahkan berhadapan masalah gangguan bekalan air.

Malah, Sultan Selangor turut menzahirkan bahawa surat diberikan kepada Menteri Besar, Datuk Seri Amirudin Shari tidak memberi kesan kerana masalah sama masih terus berlaku dan berulang sehingga menyusahkan rakyat baginda.

Setiausaha Sulit Sultan Selangor, Datuk Muhamad Munir Bani berkata, baginda telah banyak kali menulis surat kepada kerajaan Persekutuan dan negeri berhubung isu bekalan air sejak 2010.

Menurut Muhamad Munir, surat ditulis baginda adalah supaya masalah air jangan dipolitikkan dan diatasi dengan segera kerana merupakan keperluan asas kehidupan rakyat.

“Surat baginda yang terkini mengenai isu gangguan bekalan air telah dihantar kepada Menteri Besar Selangor pada 8 September lalu. Dalam surat tersebut, baginda telah memberikan nasihat serta beberapa syor dan pandangan untuk mengatasi masalah bekalan air bersih.

“Tetapi nampaknya tidak memberi kesan kerana masalah yang sama masih terus berlaku dan berulang sehingga menyusahkan rakyat yang baginda kasihi,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Dalam pada itu, Muhamad Munir berkata, Sultan Sharafudin turut menzahirkan kebimbangan terhadap peningkatan kes baharu positif di Selangor khususnya dan di Malaysia yang telah mencapai jumlah tertinggi sejak bulan Mac 2020.
.
https://www.utusan.com.my/berita/2020/10/sultan-selangor-dukacita-nasib-rakyat-bergelut-covid-19-gangguan-bekalan-air/

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo