NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Subsidi petrol: Kerajaan belum buat keputusan

Kerajaan belum buat sebarang keputusan mengenai keperluan merasionalisasikan subsidi petrol RON95.


GEORGE TOWN: Kerajaan belum membuat sebarang keputusan mengenai keperluan merasionalisasikan subsidi petrol RON95, kata Perdana Menteri Anwar Ibrahim.

Beliau berkata kenyataan Menteri Ekonomi Rafizi Ramli sebelum ini lebih menjurus kepada soal subsidi bersasar diesel, yang perlu diteliti kerajaan tentang pelaksanaannya dan sekiranya ada dalam kalangan rakyat yang merasa terjejas, mereka boleh mengemukakan permohonan untuk bantuan subsidi.

“Saya baca teks Rafizi. Dia kata kita tumpu soal diesel yang perlu kita teliti sama ada pelaksanaan berkesan dan kalau ada dalam kalangan rasa terjejas harus kemukakan.

“Saya tengok konteks itu yang dia tekankan dan yang lain-lain belum ada apa-apa keputusan,” katanya kepada pemberita selepas perasmian Menara Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) Pulau Pinang.

Beliau mengulas kenyataan Rafizi ketika diwawancara Bloomberg ketika menghadiri Forum Ekonomi Dunia di Dalian, China pada Khamis yang berseloroh mengenai ‘kejutan petrol’ selepas penyasaran subsidi diesel.
Sumber | FMT Malaysia 

........
Komen: ........


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                      ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo