NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

PM sasar noktah miskin tegar di P Pinang pada JunBUKIT MERTAJAM: Perdana Menteri Anwar Ibrahim menyasarkan Jun ini bagi kerajaan Pulau Pinang bersama agensi persekutuan mengeluarkan 150 keluarga daripada senarai miskin tegar.

Katanya, Unit Penyelarasan Pelaksanaan Jabatan Perdana Menteri telah menetapkan agenda itu sebagai keutamaan.

“Tapi saya kata ikut urusan keutamaan dari senarai ketua pengarah ICU tadi ada 150 masih di bawah kemiskinan tegar. Ya dan ini boleh kita selesaikan dan saya katakan dalam tempoh terdekat, kalau boleh pada Jun, Pulau Pinang akan mendapat menoktahkan kemiskinan tegar,” katanya ketika berucap di Kampus UiTM di Permatang Pauh.

Anwar berkata, beliau mahu membantu kumpulan miskin tegar membuka perniagaan kecil di Pulau Pinang, langkah sama ketika membantu memulihkan 90% peniaga kecil dan penjaja di sekitar Kuala Lumpur.

Katanya, beliau mengarahkan Kementerian Pembangunan Kerajaan Tempatan dan kerajaan negeri memberi tumpuan kepada Pulau Pinang membantu peniaga kecil, supaya golongan itu tidak rasa dipinggirkan.

Dalam pada itu, sejajar pertumbuhan populasi, lebih banyak perlu dilaksanakan untuk menyediakan perumahan mampu milik. Katanya, sehingga kini kerajaan meluluskan pembinaan 70,000 rumah berkenaan di Lembah Klang.


Sumber | FMT Malaysia 
........
Komen: ........


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                      ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo