NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Lebih baik bersama kami, PN beritahu MCA, MIC

Muhyiddin Yassin pada Majlis Rumah Terbuka Aidilfitri Bersatu di Kuala Kubu Baharu.


HULU SELANGOR: Keputusan MCA dan MIC tidak berkempen di PRK Kuala Kubu Baharu akan memberi kelebihan kepada Perikatan Nasional (PN), kata Pengerusi Muhyiddin Yassin.

Presiden Bersatu berkata, walaupun pihaknya yakin menang PRK 11 Mei ini, lebih baik parti komponen Barisan Nasional (BN) itu menyokong calon PN.

“Apa pun (keputusan) sama ada MCA (atau MIC) tidak bertanding (membantu kempen) tak kisah. Sokong atau boikot, lagi bagus.

“Kalau boikot, kalau (MCA dan MIC) tak sokong baik, lebih baik sokong kita…(tetapi) kita tak nak campur apa mereka kata, dalam erti kata lain (tindakan mereka itu) membantu kami,” katanya pada sidang media Majlis Rumah Terbuka Aidilfitri Bersatu di Kuala Kubu Baharu.

Muhyiddin berkata demikian ketika diminta mengulas keputusan MCA dan MIC enggan berkempen di PRK Kuala Kubu Baharu jika calon bertanding bukan daripada komponen BN.

Sementara itu, Muhyiddin memaklumkan calon PN bagi PRK tersebut akan dimuktamadkan esok walaupun komponennya, Gerakan menyatakan hasrat bertanding.

“Gerakan nyatakan hasrat (bertanding) tak salah, tapi keputusan muktamad Majlis Tertinggi PN, kita ada senarai nama. Tak susah sangat (pilih calon),” katanya.

Katanya, keputusan PRK DUN itu perlu menjadi referendum untuk kerajaan pusat dan PN akan jadikan ia platform penjelasan buat rakyat.

“(Keputusan PRK) ia tak ubah kerajaan Selangor hanya dengan satu kerusi…tak ubah status quo, tapi ia akan beri isyarat kepada kerajaan.

“Bagaimana perasaan rakyat, kerana di mana-mana sahaja kos sara hidup, tekanan harga barang melambung, ringgit jatuh, cukai tambah, elektrik, air naik, jadi masalah bebanan besar, kita akan guna kesempatan ini untuk jelaskan apa PN boleh lakukan,” katanya.

PRK DUN Kuala Kubu Baharu diadakan selepas penyandang tiga penggal daripada Pakatan Harapan (PH) Lee Kee Hiong meninggal dunia pada 21 Mac akibat barah.


Sumber | FMT Malaysia ........
Komen: ........


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                      ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo