NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Haramkan penggunaan emoji LGBTQ – Ahli Parlimen Russia  • Seorang Ahli Parlimen Russia menggesa kerajaannya mengharamkan penggunaan sebarang emoji dalam telefon pintar yang mempunyai unsur songsang LGBTQ di negara itu.
  • Aleksey Zhuravlev berkata sekurang-kurangnya terdapat dua dozen emoji yang mempromosikan hubungan seksual tidak tradisional ditemui dalam telefon pintar.
  • Emoji itu antara lain menggambarkan pasangan sejenis dengan kanak-kanak, lelaki berciuman, wanita berciuman, lelaki mengandung dan ‘wanita’ berjanggut.
  • “Tindakan mesti diambil untuk membuang emoji ini dan menyekat penggunaannya di Russia,” kata Zhuravlev.
  • Larangan menyebarkan bahan berunsurkan LGBTQ dalam kalangan individu di bawah 18 tahun diperkenalkan di Russia pada 2013.
  • Undang-undang itu kemudiannya diperluaskan merangkumi golongan bawah umur dan dewasa pada 2022.

Seorang Ahli Parlimen Russia menggesa kerajaannya mengharamkan penggunaan sebarang emoji dalam telefon pintar yang mempunyai unsur songsang LGBTQ di negara itu.

Aleksey Zhuravlev berkata sekurang-kurangnya terdapat dua dozen emoji yang mempromosikan hubungan seksual tidak tradisional ditemui dalam telefon pintar.

Emoji itu antara lain menggambarkan pasangan sejenis dengan kanak-kanak, lelaki berciuman, wanita berciuman, lelaki mengandung dan ‘wanita’ berjanggut.

“Semua ini dilihat kanak-kanak, menghantar emoji sesama sendiri secara konsisten,” kata Zhuralev dipetik RT pada Isnin.

Zhuravlev yang juga Ketua Parti Rodina (Tanah Air) dan ahli Parti Demokratik Liberal Russia (LDPR) di Duma Negeri berkata, undang-undang mengharamkan propaganda LGBTQ telah dikuatkuasakan di Russia.

Justeru, beliau menegaskan piktogram (emoji) berunsur seks sejenis itu merupakan jenis propaganda songsang yang sepatutnya ditangani undang-undang itu.

“Tindakan mesti diambil untuk membuang emoji ini dan menyekat penggunaannya di Russia,” kata Zhuravlev.

Larangan menyebarkan bahan berunsurkan LGBTQ dalam kalangan individu di bawah 18 tahun diperkenalkan di Russia pada 2013.

Undang-undang itu kemudiannya diperluaskan merangkumi golongan bawah umur dan dewasa pada 2022. – The Merdeka Times........
Komen: ........


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                      ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo