NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Kembali ke kabinet hanya khabar angin - SaravananIPOH - Timbalan Presiden MIC, Datuk Seri M Saravanan menyifatkan dakwaan bahawa namanya akan tersenarai dalam kabinet Kerajaan Perpaduan hanya khabar angin.

Menurut bekas Ahli Parlimen Tapah itu, keperluan membuat rombakan kabinet adalah kuasa mutlak Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai Perdana Menteri.

"Itu kuasa mutlak Perdana Menteri, kita tidak sepatunya menekan perkara ini sebaliknya biar beliau membuat keputusan.

"Lagipun beliau tidak pernah bincang dan kita anggap ia sebagai khabar angin sahaja," katanya ketika ditemui pada Konvensyen MIC Perak ke-77 di Wisma Persatuan Bulan Sabit Merah di sini pada Sabtu.

Saravanan berkata, MIC akan terus menyokong kepimpinan Anwar demi membentuk kestabilan politik negara.

"Saya dan Tan Sri SA Vigneswaran (Presiden MIC) telah menyatakan kepada Perdana Menteri bahawa kita sentiasa menyokong kerajaan tanpa syarat," katanya.

Media sebelum ini melaporkan Saravanan antara nama yang disebut-sebut akan kembali ke kabinet untuk meningkatkan sokongan masyarakat India kepada kerajaan.

Anwar pada 3 Oktober lalu memaklumkan bahawa beliau belum mempunyai keputusan berhubung rombakan kabinet seperti diperkatakan sesetengah pihak.


Sumber I Sinar Harian 

........
Komen: ........


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                      ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo