NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Pembangkang gesa Anwar Anwar jelaskan skim insurans SelangorPETALING JAYA: Perikatan Nasional menggesa Perdana Menteri Anwar Ibrahim selaku menteri kewangan menjelaskan kontroversi sekitar Skim Insurans Am Selangor (Insan).

Setiausaha Agung Hamzah Zainudin berkata Anwar perlu menjelaskan isu tatakelola iaitu mendaftarkan pengguna dalam sesuatu perkhidmatan kewangan tanpa pengetahuan dan kebenaran penama, di bawah Akta
Perkhidmatan Kewangan.

Selepas sebulan isu ini muncul, Hamzah berkata apakah isu tatakelola ini “boleh didiamkan begitu saja.”

Sebelum ini, Menteri Besar Amirudin Shari berkata pendaftaran secara automatik bagi Insan dibuat secara pra-pendaftaran dan memerlukan beberapa proses pengesahan jika sekiranya seseorang individu bersetuju dengan polisi insurans tersebut.

BERITA LANJUT MENYUSUL


Sumber I FMT Malaysia ........
Komen: ........


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                      ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo