NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Dr M terima kunjungan hormat delegasi tertinggi PAS

Dr Mahathir Mohamad minum petang bersama delegasi tertinggi PAS di kediamannya di Putrajaya petang tadi.PETALING JAYA: Dr Mahathir Mohamad menerima kunjungan hormat delegasi tertinggi PAS, termasuk empat menteri besar, petang tadi bagi membincangkan pembangunan ekonomi di negeri pimpinan parti itu.

Pertemuan 90 minit itu disertai Presiden PAS Hadi Awang, Menteri Besar Shukri Ramli (Perlis), Sanusi Nor (Kedah), Nassuruddin Daud (Kelantan), Ahmad Samsuri Mokhtar (Terengganu) serta Setiausaha Agungnya Takiyuddin Hassan.

PAS membentuk kerajaan di empat negeri itu dengan kerjasama Bersatu, sekutunya dalam Perikatan Nasional.

Mahathir berkata, negeri pimpinan PAS berpotensi berjaya seperti negeri Pantai Barat, menurut Khairuddin Hassan dari organisasi Proklamasi Melayu yang diasaskan Mahathir untuk menyatukan kuasa politik Melayu.

Gambar dikongsi bersama FMT menunjukkan Mahathir mengadakan perbincangan serius dengan pemimpin PAS di ruang tamu yang disusuli minum petang.

Mahathir turut dirakam menggenggam penumbuknya ketika bergurau dengan Sanusi. Bekas perdana menteri berusia 98 tahun itu yang dilaporkan menerima rawatan akibat jangkitan akhir bulan lalu, kelihatan bersemangat hari ini.


Sumber I FMT Malaysia 
........
Komen: ........


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                      ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo