NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Ramasamy sah keluar DAPPETALING JAYA: Bekas timbalan ketua menteri Pulau Pinang P Ramasamy keluar DAP.

Pengumuman bekas Adun Perai itu dibuat beberapa minggu selepas digugurkan daripada barisan calon DAP untuk PRN Pulau Pinang.

“Saya menyerahkan surat peletakan jawatan saya kepada Setiausaha Agung Loke Siew Fook pagi ini,” katanya pada sidang media di Butterworth.

Ads by Kiosked

“Saya membuat keputusan ini selepas banyak berfikir, dan saya juga telah bercakap dengan rakan dan keluarga sebelum membuat keputusan ini.”

Ramasamy antara tujuh bekas Adun digugurkan sebagai calon. Adun Perai selama tiga penggal itu memenangi kerusi berkenaan pada 2008.

Bulan lalu, Ramasamy mempersoalkan sama ada DAP masih parti sama disertainya pada 2005 kerana kurang ketelusan dan konsisten dalam pengumuman calon.

Katanya, beberapa penyandang digugurkan atas alasan mahu meremajakan parti, tetapi “hakikatnya ramai calon muda digugurkan dan digantikan calon lebih tua”.


Sumber I FMT Malaysia 
........
Komen: ........


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                      ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo