NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Serah pada PM pilih menteri terajui KPDN - FuziahKOTA BHARU - Timbalan Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Kos Sara Hidup, Fuziah Salleh menyerahkan kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk melantik peneraju kementerian berkenaan.

Beliau yakin Perdana Menteri akan memilih individu yang boleh meneruskan legasi Allahyarham Datuk Seri Salahuddin Ayub.

Fuziah juga yakin pengganti Allahyarham dapat melaksanakan tugas dengan baik.

"Perdana Menteri akan menentukan siapa yang menggantikan tempat Allahyarham namun saya selaku timbalan memberi komitmen tinggi untuk meneruskan usaha Allahyarham Salahuddin," katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas Program Outreach Sara Hidup dan Advokasi dan Kepenggunaan Peringkat Negeri Kelantan, di sini pada Rabu.

Pada majlis sama beliau menyampaikan baucar Inisiatif Rintis Bantuan Bantuan Tanpa Tunai kepada 240 pelajar Tingkatan Enam dan kolej vokasional dyang terpilih di seluruh Kelantan.

Fuziah turut memberitahu tetap meneruskan inisiatif Payung Rahmah yang diperkenalkan Allahyarham sepanjang berkhidmat kepada rakyat.

Sebelum ini, ada pihak menyenaraikan beberapa nama daripada Ahli Parlimen Amanah sebagai pengganti menteri itu.

Mereka ialah Ahli Parlimen Alor Gajah, Adly Zahari; Senator Datuk Seri Dr Mujahid Yusof, Datuk Seri D Dzulkefly Ahmad (Kuala Selangor), Mohamad Aminolhuda Hassan (Sri Gading) dan Mohd Sani Hamzan (Hulu Langat).

Menteri KPDN, Salahuddin, 61, meninggal dunia di Hospital Sultanah Bahiyah di Alor Setar, Kedah pada 9.23 malam Ahad.

Allahyarham sebelum itu ditidurkan selepas menjalani pembedahan akibat pendarahan otak.


Sumber I Sinar Harian 
........
Komen: ........


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                      ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo