NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

"Sekarang masalah ini dihadapi oleh orang Melayu dan cuma orang Melayu sahaja boleh selesaikannya“ - Tun M

Dr Mahathir terima kejutan sambutan ulang tahun kelahiran beliau ketika program Bicara Bangsa Tanah Aku Dulu, Kini, Ke Hadapan anjuran Proklamasi Orang Melayu di SACC pada Sabtu.SHAH ALAM - Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad bersedia berkongsi idea dengan setiap perdana menteri selepas pentadbirannya, namun mendakwa tiada siapa yang tampil menemuinya.

Malah menurutnya, ada seorang penggantinya tidak pernah bertanya pendapatnya sejurus mengetuai kerajaan.

"Saya dulu ingat bila Abdullah (Tun Abdullah Ahmad Badawi) jadi perdana menteri, dia hendak tanya saya. Tapi tidak pernah tanya.

"Najib (Datuk Seri Najib Razak) pula saya cakap dekat dia tak payahlah bagi duit, dia kata cash is king, tak mahu dengar.

"Anwar (Datuk Seri Anwar Ibrahim) pula, dia ada story (untold),” katanya ketika sidang media Bicara Bangsa Tanah Aku Dulu, Kini, Ke Hadapan di sini pada Sabtu.

Dr Mahathir yang juga Pengerusi Proklamasi Orang Melayu berkata, beliau mampu menyumbangkan idea dan kaedah sahaja.

Katanya, pelaksanaannya perlu dibuat oleh kerajaan sendiri kerana tidak guna jika idea diberikan, namun kerajaan tidak tahu cara yang betul untuk menggerakkannya.

"Saya mempunyai pengalaman selama 80 tahun (politik), jadi saya boleh sumbangkan idea jika ada yang sudi tahu," ujarnya.

Bagaimanapun, Dr Mahathir menegaskan, jika orang Melayu mahu nasib mereka terus terbela, kerajaan wajar ditukar pada pilihan raya negeri (PRN) nanti.

Berikutan itu, beliau menggesa rakyat tidak memilih pemimpin yang tidak tahu selesaikan masalah ekonomi, politik dan sosial mereka.

"Pilihlah pemimpin yang boleh selesaikan masalah, bukan yang setiap hari memberi ucapan sahaja tetapi tiada tindakan diambil.

"Sekarang masalah ini dihadapi oleh orang Melayu dan cuma orang Melayu sahaja boleh selesaikannya," jelasnya.


Sumber I Sinar Harian 


........
Komen: ........


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                      ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo