NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

PH setuju serahkan kerusi kepada UMNO: Amirudin

Pengerusi PH Selangor, Datuk Seri Amirudin Shari.


Pakatan Harapan (PH) bersetuju memberi UMNO satu atau dua kerusinya pada pilihan raya negeri (PRN) Selangor akan datang.

Pengerusi PH Selangor, Datuk Seri Amirudin Shari berkata pihaknya terpaksa mengalah dalam hal tersebut.

“Sudah tentu, kita terpaksa mengalah atas semangat perpaduan. (Tetapi) Saya tidak dalam kedudukan untuk menjawab. Pengerusi gabungan kerajaan perpaduan akan mengumumkannya.

“Kami lepaskan apa yang kami anggap untuk setiap parti sebelum ini pada pilihan raya umum ke-14… Sudah tentu kerusi yang dimenangi Bersatu ketika bertanding di bawah bendera PKR.

“Dan satu atau dua (kerusi PH) kepada UMNO atas  semangat perpaduan,” katanya pada temu bual radio BFM.

Namun beliau tidak mengulas lanjut malah Amirudin juga cuba mengelak daripada mengulas tentang senarai calon PH-BN untuk Selangor apabila ditanya, lapor Malaysiakini.

Menteri Besar Selangor itu juga mendakwa masih belum melihat senarai calon PRN kali ini.

“Ia semata-mata senarai PH dan Umno. Tetapi saya belum melihatnya lagi. Kami akan mengadakan mesyuarat pada 16 Julai ini.

“Ya, (kami kemukakan) cadangan, tetapi ini belum muktamad. Saya tidak boleh umum, saya tidak boleh mengulas tentang senarai itu.

“Sudah tentu, presiden ada hak, pengarah pilihan raya negara kita Rafizi (Ramli) ada hak. Kita hanya susun calon-calon dari peringkat bahagian,” katanya.

Dalam pada itu ADUN Sungai Tua itu berkata, PH dan BN masih perlu menangani isu pemindahan undi antara kedua-dua parti yang pernah menjadi seteru utama.

“Saya rasa kita perlu menjelaskan kepada jentera kita, teruskan menjelaskan kepada pengundi betapa pentingnya perpaduan dan untuk sejajar dengan kerajaan persekutuan untuk pemulihan ekonomi,” katanya.


Sumber I Agenda Daily ........
Komen: ........


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                      ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo