NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Pemimpin Amanah cadang ‘Ku Li’ ketuai jentera KelantanPETALING JAYA: Seorang pemimpin Amanah mencadangkan veteran Umno, Tengku Razaleigh Hamzah dilantik pengarah pilihan raya Barisan Nasional-Pakatan Harapan bagi PRN Kelantan.

AJK Pimpinan Amanah Wan Abdul Rahim Wan Abdullah menyifatkan Tengku Razaleigh Hamzah sebagai ‘ikon politik’ yang boleh mencetuskan gelombang di Kelantan, selepas Mursyidul Am PAS Nik Abdul Aziz Nik Mat.

“Ketokohan Tengku Razaleigh mampu meninggalkan impak positif kepada gabungan parti di bawah kerajaan perpaduan terbabit dalam mencapai keputusan lebih positif pada PRN.

“Hanya Tengku Razaleigh yang boleh menjadi ikon politik selepas pemergian Nik Abdul Aziz Nik Mat,” katanya menurut Berita Harian.

Wan Abdul Rahim berkata gabungan itu berpeluang mempertahankan sekurang-kurangnya lapan DUN yang dimenangi pada PRU14, dengan kemungkinan menawan 16 kerusi pada PRN kelak.

“Bagaimanapun, keadaan ini bergantung kepada susunan yang akan dibuat oleh pihak sekretariat kerajaan perpaduan nanti,” katanya, dan menambah beliau dimaklumkan pembahagian kerusi BN-PH sudah 90% selesai namun belum muktamad.


Sumber I FMT Malaysia 


........
Komen: ........


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                      ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo