NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Tersergam Indah Bangunan-Bangunan UMNO

Tersergam Indah Bangunan-Bangunan UMNO 

Di mana-mana ada bangunan UMNO, di Kuala Terengganu yang saya perasan lebih 3, itu yang tertera perkataan UMNO, yang tak tertera banyak.

Orang Terengganu mungkin lebih tahu.

Yang dibuat sewa dan sebagainya lagi banyak, hasilnya pemimpin UMNO tetap hidup senang lenang walaupun tak jadi kerajaan, masih boleh bayar gaji AJK UMNO.

Benda boleh dilihat depan mata, bandingkanlah dengan bangunan PAS di Kuala Terengganu, ada nampak x? berapa biji?

Masih nak kata PAS yang bolot. Nonsense. 

Dia berak, dia kata kita.

Oh ya, pasti anda tertanya-tanya sebab apa UMNO boleh buat gitu.

Pertama mereka memerintah lama, 2005-2018, macam macam buat.

Rakan baru UMNO, PAN dan PKR pernah kata Kerajaan Terengganu di bawah UMNO telah meminda dan mewartakan undang-undang negeri yang membolehkan UMNO Terengganu mengambil alih tanah rizab Melayu.

Pindaan kepada Seksyen 9 Enakmen Tanah Rizab Melayu Terengganu dibuat di DUN Terengganu pada Mei 2015.

Razif ketika itu pun kata, "Kami mahu lindungi tanah milik Umno supaya ia kekal di bawah orang Melayu, kerana ahli-ahli Umno adalah orang Melayu," kata Razif di DUN Terengganu pada 14 Mei lalu.

Selain Umno Terengganu, pindaan juga membolehkan pemilikan tanah rizab Melayu dipindahkan kepada Perbadanan PR1MA.


Jadi sebab itulah mereka mudah ambil tanah, jadikan hak mereka, di Telemong tanah balai raya kerajaan ditukar ke UMNO cawangan, ops tersebut pula, nanti la ye.

Begitulah mereka ambil tanah buat aset mereka banyak tetapi untuk rakyat kurang, datanya saya ulang siar, bilangan lot tanah yang diagihkan kepada rakyat sejak 2016-2021.

2016 (BN) - 974 lot
2017 (BN) - 1,915 lot
2018 - PRU14
2019 (PAS) - 3,473 lot
2020 (PAS) - 5,173 lot
2021 (PAS) - 8,859 lot

Tanah rizab zaman UMNO 118 hektar, sekarang 1938 hektar.

Tengok dengan hati yang tenang data ni, banyak bagi tanah ke rakyat zaman siapa?

Kebobrokan UMNO akan didedahkan dalam siri kedua nanti, baca siri 1 dulu https://www.facebook.com/100011310133222/posts/1889355758118077/?mibextid=Nif5oz 

Ni hanyalah posting selingan antara siri 1 dan 2.
( Hide )
 1. Kacian umno, dari punya restoran besar rama pekerja sekarang dah jadi sekadar niaga tompang supply nasi tambah di restoran dapigs, dimana pkr & pan ada jugak tompang letak meja kat situ,
  kacian hehe kacian.

  oh ya, ada logo halal ke ermm restoran dapigs nih?
  Mengikut kata Tok Mofti Pahang bahwa dapigs tuh kaategori kelas harbi... dah lebih dari non-halal la tuh, nah ke amacam?

  Melayu islam takleh pergi makan tau kat kedai non-halal, pergi duduk² pun boleh jadi syubahah tau, so tak leh la mengundi dapigs ya tau kalau ikut apa yg telah di ujarkan Tok Mofti Pahang tu.

  Dulu ada jugak Pas ada pergi niaga dekat restoran dapigs tu diajak oleh Kuli skali dan Nuaq si bon skali, sekejap dah takleh tahan dengan bau masak goreng babi asap bekepul tu tempiasnya takleh tahan, ada la janji tak main masak goreng babi, tapi sehari dua dah mula lupa la janjinya si dapigs tu, maka lari meng-jauh la Pas dari dapigs tu sekarang.
  Parti Chap Bunga pun lari takleh niaga dekat dgn dapigs tu kan?

  Jadi meih suma anak muda kita undi PN yg halal lagi bersih, suci dari syubahah.

  Memilih apa yg terbaik itu berpahala ya tau, besubahat dengan yg syubahah itu durjana lagi hina tau.

  Jangan jadi macam yg sekor tu yg pernah kata yg dia lebih rela makan babi di restoran dapigs dari mendengar kuliah agama, maka seronok ler dia & konco²nya kerja di restoran dapigs, maka tak heran la kalau geng tu jadi begitu kan?

  Makanya jangan kita anak muda jadi terpesong macam dia dan pengikut² dia dan konco² dia dan nasi tambah towkei dia si dapigs harbi tuh..

  Meih undi PN semua di prn6n yg bakal berlangsung nih supaya restoran² dapigs tutup kedai.

  Like Reply

  Kopi & Teh

  ReplyDelete

© all rights reserved
made with by templateszoo