NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Naib presiden Amanah Hasanuddin dilantik YDP baharu Yadim

Naib Presiden Amanah Hasanuddin Mohd Yunus yang juga bekas Ahli Parlimen Hulu Langat dilantik Yang Dipertua Yadim, berkuat kuasa 3 Mei lalu.PETALING JAYA: Naib Presiden Amanah Hasanuddin Mohd Yunus dilantik sebagai Yang Dipertua Yayasan Dakwah Islamiah Malaysia (Yadim) baharu, berkuat kuasa 3 Mei lalu.

Memetik kenyataan Yadim, turut dilantik Adi Anuar Azmin @ Che Wan sebagai timbalannya.

Katanya, lantikan bagi dua jawatan bukan eksekutif itu dipersetujui Perdana Menteri Anwar Ibrahim.

“Hasanuddin berpengalaman luas dalam bidang pengurusan dan hal ehwal masyarakat, sesuai dengan gerak kerja Yadim yang akan melibatkan dakwah kepada orang ramai.

“Bekas Ahli Parlimen Hulu Langat ini juga sebelum ini aktif dalam aktiviti kemasyarakatan selain terlibat dengan badan bukan kerajaan,” katanya dalam kenyataan.

Menurut kenyataan itu lagi, Adi pula merupakan pensyarah kanan di Universiti Malaysia Perlis yang bertugas di Fakulti Perniagaan dan Komunikasi.

“Sesuai dengan penglibatan beliau dalam bidang pendidikan, lantikan ini akan membantu Yadim dalam melahirkan daie muda dakwah di negara ini,” katanya.

Yadim berkata, pihaknya yakin pengalaman dan kepimpinan dua tokoh itu akan meningkatkan kemampuannya sebagai badan dakwah serta menyebar nilai murni Islam dan rahmah bersesuaian aspirasi negara madani.


Sumber I FMT Malaysia 
........
Komen: ........


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                      ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo