NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

IPU tidak sihat di Petaling Jaya

Bacaan IPU di Petaling Jaya, Selangor mencatatkan situasi tidak sihat sekitar petang ini.


SHAH ALAM - Bacaan Indeks Pencemaran Udara (IPU) di Petaling Jaya, Selangor mencatatkan situasi tidak sihat sekitar petang ini.

Menurut laman sesawang Pengurusan Indeks Pencemaran Udara Malaysia (APIMS), Jabatan Alam Sekitar (JAS), kawasan tersebut mencatatkan IPU 115.

Hampir semua daerah di seluruh Malaysia mencatatkan IPU dari 51 hingga 100 iaitu paras sederhana.

Manakala lokasi IPU merekodkan tahap baik ialah Termerloh, Pahang (50), Tanjung Malim, Perak (45), Kota Tinggi, Johor (48), Sarikei (46) dan Kapit (44) di Sarawak,

Sementara itu, di Sabah tiga kawasan mencatatkan tahap baik iaitu Kimanis (48), Kota Kinabalu (47) dan Sandakan (38).

Bacaan IPU antara 0 hingga 50 dikategorikan sebagai paras baik, 51 hingga 100 (sederhana), 101 hingga 200 (tidak sihat), 201 hingga 300 (sangat tidak sihat) manakala 300 ke atas berbahaya.


Sumber I Sinar Harian
........
Komen: ........


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                      ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo