NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Bernas rai lima keluarga asnaf sempena Aidilfitri

Penerima bantuan persiapan raya menerusi Program Ikhlas Ramadan Bernas.SHAH ALAM - Padiberas Nasional Bhd (Bernas) meraikan dan menyantuni lima keluarga asnaf yang terdiri daripada golongan yatim piatu, petani dan kurang berkemampuan dengan menyampaikan bantuan persiapan raya menerusi Program Ikhlas Ramadan Bernas Khamis lalu.

Ketua Jabatan Pengurusan Bekalan dan Skim Bernas, Mohamad Solhi Mohd Salleh berkata, lima keluarga itu dipilih dari kariah masjid Almuzakkirin, Kampung Chawi, Telok Intan iaitu sebahagian daripada komuniti Kilang Beras Bernas (KBB) Changkat Lada, Perak.

Menurutnya, menerusi bantuan tersebut, mereka dibawa membeli-belah baju raya mengikut pilihan masing-masing di salah sebuah pasar raya terkemuka di Manjung selain turut menerima wang tunai.

“Golongan asnaf ini tidak kita lupakan agar mereka dapat meraikan keistimewaan bulan mulia Ramadan mahupun kemeriahan Aidilfitri seperti orang lain,” katanya.

 Salah seorang penerima, Siti Mariam Othman mengakui gembira dengan bantuan baju raya yang dihulurkan Bernas.

“Melalui bantuan yang dihulurkan ini, ia sedikit sebanyak dapat mengurangkan beban yang ditanggung dari segi perbelanjaan menjelang hari raya”, jelasnya yang turut menyara dua orang adiknya.

Dalam pada itu, Mohd Shahril Ibrahim berkata, dia amat bersyukur menerima bantuan persiapan raya untuk anak-anaknya.

“Alhamdulillah, sangat gembira melihat anak-anak seronok memilih pakaian mereka dengan warna sedondon,” ujarnya.

Selain itu, Bernas turut menyalurkan bantuan tunai kepada lima masjid iaitu Masjid Al-Muzakkirin Kampung Bukit Chawi, Masjid Nurul Hidayah, Masjid Muhajirin, Masjid Jumhuriah dan Surau Ibadur Rahman yang terletak di sekitar Teluk Intan, Perak.


Sumber | Sinar Harian 


........
Komen: ........


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                      ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo