NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

7 maut stor bunga api meletup di Mexico

Insiden letupan dahsyat akibat bunga api yang berlaku di Mexico City pada 2006.- Agensi


MEXICO CITY - Tujuh maut manakala 15 cedera selepas sebuah rumah menghasilkan dan menyimpan bunga api tanpa lesen meletup.

"Letupan berlaku dalam sebuah rumah yang disyaki menjadi stor rahsia untuk menyimpan bunga api yang diperoleh dari kilang," kata pejabat perlindungan awam negeri, Morelos.

Tambahnya, insiden berlaku di bandar Totolapan, terletak kira-kira 80 kilometer di selatan Mexico City.

Insiden letupan bunga api sering berlaku di Mexico kerana ia dijalankan tanpa lesen sehingga mengabaikan langkah keselamatan diperkenalkan pihak berkuasa.

Pada Disember 2006, beberapa letupan menggegarkan sebuah pasar menjual bunga api di Tultepec, berhampiran Mexico City dan mengorbankan 42 orang manakala puluhan lagi cedera. - AFP
........
Komen: ........


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                      ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo