NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Kerajaan PH BN, Kerajaan Gagalkrasi

Anwar pun tahu memang PN sudah cukup jumlah SD malah melebihi dari mencukupi. Maka sebab itu Anwar tidak hantar SD ke istana seperti yang diminta oleh pihak istana. Maka muridnya memainkan peranan MEWAKILI semua MP BN menyatakan persetujuan BN kepada anwar. Hakikatnya lebih 10 MP berbelah bahagi kepada PN. 

Namun difahamkan akhirnya Raja² Melayu memilih gabungan parti yang menang paling banyak kerusi iaitu PH untuk membentuk kerajaan setelah tiada satu pun gabungan yang berjaya mencapai majoriti bilangan kerusi melebihi 110 buah kerusi.

Bagaimanapun mujurlah Anwar dinobatkan menjadi PM ke 10 sekarang. Jika tidak, rakyat Malaysia terutama pengundi2 ANAK MUDA pun tidak akan tahu bahawa Anwar rupanya:

1. Seorang pengamal NEPOTISMA tegar

2. Seorang pengamal KRONISMA bersama Kluster Mahkamah yang PH sebut dan nyayikan sebagai PENYAMUN

3. Memilih untuk jadi Menteri Kewangan walaupun BERTENTANGAN dengan polisi PH itu sendiri

4. Tergamak meluluskan cabutan tahunan judi sebanyak 8 kali sebagai langkah permulaan sebelum memperkenalkan Kerajaan MADANI (Tindakan kelulusan adalah juga sebagai langkah menguntungkan Tokey@Syarikat Judi) 

5. BUKAN Menteri Kewangan terbaik seperti yang digembar-gemburkan yang kononnya pernah menjadi MenKew terbaik di Asia (harapnya bukan dibayar untuk dapat anugerah!) Sehingga sekarang GAGAL menaikkan taraf ekonomi, pasaran saham,   menurunkan harga barang dan sebagainya. Membuktikan beliau hanya mampu menghasut tetapi Gagal mengotakan apabila sudah berluasa. (sila rujuk laporan matawang indeks saham dll)

6. Seorang PEMBOHONG/ PEMFITNAH dengan menuduh sembarangan terhadap musuh² politiknya dengan angka² yang berubah² dalam jangkamasa yang singkat seperti 600b, 530b, 93b, 45b dan terkini 300j (siap bagi diskaun demi cuba mewajarkan PEMBOHONGANNYA). Wajarkah Angka dan Fakta berubah-ubah bagi seorang PM dan Menteri Kewangan? 

7. Seorang PM ZUHUD yang cuma suka naik HELIKOPTER ๐Ÿš๐Ÿš๐Ÿš๐Ÿš๐Ÿ˜Žuntuk urusan resmi dan upacara makan² serta solat jumaat, malah hobi tu telah ditunjukkan lebih awal dalam tempoh berkempen sblm PRU15 baru² ni

8. Seorang Orator hebat yang berucap dengan slogan² tetapi hakikatnya NIHIL pada sebarang tindakan. Sekadar bercapal, pen murah dan tidak bertali leher di Parlimen itu bukannya memberi sebarang natijah kepada negara. 

9. Sehingga hari ini,  TIADA Menteri Kabinet beliau yang mempunyai WOW factor terutama dari segi tindakan. Paling mengecewakan ialah Menteri berkaitan Multimedia yang sibuk dengan kawalan Medsos,  Menteri yang menjaga Telor Ayam, Menteri Modes dan sebagainya.

10. Seluruh Menteri Kabinet Anwar memerlukan bantuan luar seperti anwar juga yang melantik 5 Penasihat Khas,  2 Timbalan Menteri Kewangan dan Nurul Izzah (terpaksa menarik diri).

KERAJAAN GAGALKRASI

Prof. Zenda
190223

####################
Penafian : Tulisan di atas merupakan pandangan peribadi penulis. MAMPUCentre tidak bertanggungjawab atas sebarang isu atau kerugian mana-mana pihak berikutan penulisan di atas.

Ikuti update kami di
Facebook : https://www.facebook.com/MampuCentre
Whatsapp : http://bit.do/MAMPUCentre

Atau anda boleh berdiskusi di group whatsapp kami
http://bit.do/Diskusi-Politik-Malaysia

#MAMPUCentre
#PolitikIslam
#BersihdanStabil

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo