NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

UMNO kini penuh kebatilan, ketua Pemuda, 50 akar umbi sertai PAS


Berasa ditipu hidup-hidup menyebabkan Ketua Pemuda UMNO Bahagian Seremban Zool Amali Hussin meninggalkan parti itu dan menyertai PAS bersama 50 ahli jawatankuasanya serta akar umbi kawasan Lenggeng.

Melihat UMNO kini sudah lari daripada perjuangan sebenar beliau mengumumkan akan berjuang bersama PAS sambil menjangkakan lebih ramai ahli parti itu yang akan mengikut jejak langkah beliau selepas ini.

Menurut Zool Amali, 40, bukan mudah untuknya membuat keputusan itu tetapi beliau perlu berhijrah selain sudah hilang kepercayaan kepada Presiden UMNO, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi.

“Sebenarnya orang UMNO telah ditipu. Sampai bila kita nak diperkudakan oleh kepimpinan di atas semata-mata untuk kepentingan sendiri.

“Bagi saya dah tak berguna lagi kerana telah bersuara di peringkat cawangan dan telah dibawa ke bahagian sebelum diangkat dalam PAU tetapi akhirnya yang membuat keputusan adalah Majlis Kerja Tertinggi (MKT).

“Jadi di mana suara akar umbi ini? Cukuplah kita ditipu hidup-hidup,” katanya selepas majlis penyerahan borang keahlian kepada Pesuruhjaya PAS Negeri Sembilan, Rafiei Mustapha di Kampung Rawa, Lenggeng, semalam (17 Disember 2022).

Beliau turut menyerahkan 50 borang kemasukan ahli UMNO dari kawasan Lenggeng ke dalam PAS.

Katanya UMNO secara dasarnya telah mencabuli hak ahli-ahlinya dan ramai sedih serta kecewa dengan keputusan pemimpinnya membawa parti itu menyertai Pakatan Harapan (PH) tanpa menghormati keputusan yang dibuat dalam Perhimpunan Agung UMNO (PAU).

Biarpun ada yang memintanya menunggu sehingga PAU 2022 tahun hadapan untuk bersuara menyatakan kekecewaan kepada parti, beliau bagaimanapun enggan menunggu lebih lama untuk meninggalkan UMNO.

Turut menyertai PAS termasuk penyanyi terkenal era 80-an, Tengku Intan Tengku Abdul Hamid atau lebih dikenali sebagai Dayangku Intan.

Zool Amali, berkata keputusannya menyertai parti itu sudah dibincangkan dalam kalangan ahli jawatankuasa Pemuda UMNO bahagian serta ahli di peringkat cawangan.

“Saya rasa sudah tidak sesuai lagi untuk berada dalam parti yang penuh dengan kebatilan ini, lari daripada prinsip asas perjuangan parti dan tindakan pemimpin UMNO yang cuba mempermainkan suara ahli akar umbi.

“Kami hilang kepercayaan terhadap Presiden UMNO kerana segala tindakan yang beliau buat lari daripada keputusan yang dibuat dalam PAU.

“Ahli akar umbi rasa sedih dan kecewa dengan tindakan dilakukan kepemimpinan tertinggi parti. Jadi sampai bila ahli bawah ini hendak diperkudakan sedemikian rupa,” katanya.

Zool Amali yang sinomin dengan panggilan Jebat berkata, tindakannya menyertai PAS bukan hendak mengejar apa-apa jawatan, sebaliknya dibuat dengan ikhlas kerana berasakan UMNO sudah jauh daripada perjuangan asal.

“Tiada mana-mana pihak yang memaksa saya masuk PAS tetapi dengan kerelaan sendiri. Saya tak kisah hilang jawatan kerana berasakan UMNO tidak lagi sesuai,” katanya.

Sementara itu, Dayangku Intan yang keluar PKR pada 2020 berkata, beliau mahu meneruskan perjuangan dalam PAS kerana berpendapat parti itu lebih memperjuangkan hak dan kepentingan rakyat.

Dalam pada itu, Rafiei berpandangan, kehadiran Zool Amali akan dapat menguatkan lagi PAS di negeri ini khususnya di kawasan Seremban terutama bagi menghadapi Pilihan Raya Negeri (PRN) akan datang.

“Apabila ada kemasukan Zool Amali dan rakan-rakan lain untuk bersama dengan PAS, pastinya akan memberi kekuatan kepada parti dalam usaha untuk memenangkan PAS pada PRN nanti, katanya.
...
https://www.agendadaily.com


........
Komen: ........


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                      ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo