NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

“Semua orang tahu saya tidak suka Pas, tapi saya puji Unit Amal Pas”


AHLI Dewan Undangan Negeri (ADUN) Skudai, Marina Ibrahim memberi penghormatan kepada sukarelawan daripada Unit Amal Pas kerana membantu mencari mangsa dalam tragedi tanah runtuh Batang Kali semalam.

Wakil rakyat DAP itu berkata, unit berkenaan terkenal dengan etika kerja mereka.

Beliau juga menceritakan penglibatan mereka dalam beberapa perhimpunan Bersih yang pertama pada masa lalu apabila parti itu adalah sebahagian daripada gabungan Pakatan Rakyat ketika itu.

“Semua orang tahu saya tidak suka Pas. Saya bukan diam-diam mengenai perkara itu. Tetapi apabila bercakap mengenai Unit Amal, saya sangat menghormati mereka,” katanya dalam catatan Twitter.

Beliau mengulas catatan Twitter @fairuz_azmi83, yang berkongsi gambar anggota Unit Amal membantu dalam operasi mencari dan menyelamat di Batang Kali.

Marina turut menasihatkan penyokong Pakatan Harapan (PH) untuk tidak menilai sukarelawan Unit Amal atau menuduh mereka hanya untuk menunjuk-nunjuk dalam membantu usaha menyelamat.

“Jika pemimpin anda sendiri melakukan perkara yang sama, anda perlu mencari idea untuk ‘memusingkan’ dengan cara lain. Mari kita raikan apa sahaja yang baik,” katanya lapor Free Malaysia Today (FMT).

Unit Amal, juga dikenali sebagai Jabatan Amal Malaysia, adalah salah satu unit di bawah sayap pemuda Pas dan berfungsi sebagai pertubuhan sukarela kebajikan beruniform.

Badan sukarelawan itu diasaskan pada 1991 dan dikenali dengan kerjanya dalam membantu mangsa bencana alam dan orang ramai ketika perhimpunan Bersih di pusat bandar Kuala Lumpur.


........
Komen: ........


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                      ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo