NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

MB Perlis kesal Rafizi berbohong pasal pertemuan dengan PM


BANGI, 25 Jamadilawal 1444H, Selasa
– Menteri Besar Perlis kesal dengan tindakan Menteri Ekonomi yang dilihat cuba mempolitikkan pertemuannya dengan Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim dalam perbahasan di Parlimen.

Mohd Shukri Ramli berkata, Ahli Pandan, Mohd Rafizi Ramli sepatutnya tahu membezakan antara peranan dalam kerajaan dan parti.

Katanya, pertemuan berkenaan memberi gambaran seolah-olah Perlis yang kini dipimpin Perikatan nasional (PN) sedang meminta sedekah dengan kerajaan Persekutuan.

Walhal, kerajaan negeri hanya memenuhi jemputan rasmi daripada Perdana Menteri untuk mengadakan pertemuan dan ia adalah sesuatu yang cukup membanggakan.

Ini kerana Perlis menjadi negeri pertama dalam kalangan pembangkang yang dijemput untuk bertemu Perdana Menteri.

“Apabila saya melihat perbahasan dalam sidang Parlimen semalam, Yang Berhormat Rafizi ada menyebutkan hal berkenaan dalam perbahasan.

“Saya rasa kesal kerana ia bagaikan satu penghinaan kepada rakyat Perlis yang memilih PN pada Pilihan Raya Umum ke-15 lalu.

“Saya hadir berjumpa Perdana Menteri pun dalam suasana mesra dan lebih banyak membincangkan mengenai perkembangan semasa dan pembangunan di Perlis,” katanya.

Minggu lalu, Mohd Shukri hadir di Pejabat Perdana Menteri di Putrajaya bagi memenuhi jemputan Anwar dalam membincangkan perkembangan Perlis selepas PN mentadbir negeri itu.


........
Komen: ........


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                      ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo