NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Kadir Jasin bodoh tak faham realiti dengan permainan politik


Saya baca tulisan Kadir Jasin di Malaysiakini "Tentang kereta rasmi PM dan MB bercuti"

Cerita mengenai Mercedes Benz S600 atau Lexus MPV untuk perdana menteri ini hanya sesuai bagi diktator dan despot Dunia Ketiga saja. Atau untuk ketua negara dan ketua kerajaan negara kaya.

Itu pun banyak daripada mereka sangat berjimat-cermat dan bersederhana.

Tujuannya nak serang Muhyiddin, nak puji Anwar Ibrahim.

Hebat kononnya membesarkan perkara yang kecil dan membisu soal fitnah, pembohongan dan pembaziran Anwar sebelum ini.

Kadir Jasin membisu seolah-olah tangannya terkena parkison tentang PRN yang melibatkan kerusi dikosongkan demi nak memuas nafsu seorang pemimpin yang rakus nak jadi PM. Saya tak tak beli kereta itu membazir tetapi kalau nak banding belanja bebera siri pilihraya kecil dengan jumlah ratusan jutaan ringgit. Adakah dengan belanja ini setanding kononnya pakai stikin RM.250?

Jangan hipokrit.

Adakah rakyat akan tertipu dengan permainan Anwar yang selalu cakap bohong itu? Sebab itu PH hanya dapat 11% undi Melayu sahaja. Undi bukan Melayu memang akan memihak kepada PH kerana mereka dapa laba di situ.

Kadir Jasin menulis lagi "Kemudian pasal Menteri Besar PAS di Terengganu, Ahmad Samsuri Mokhtar, yang dikatakan bercuti di Selandia Baru ketika negerinya sendiri dilanda banjir."

Ini satu lagi bodoh Kadir Jasin, sepatutnya sebelum menulis dia bual lah sevey tentang masalah banjir di Terengganu.

Bila banjir rakyat nak ialah bantyuan sampai. Dia bukan nak malaikat sampai, PM sampai, MB sampai, YB sampai.

Dulu semasa UMNO/BN perompak memerintah memang dia nak MB sampai kerana bila MB sampai baharu peruntukkan sampai. Kadir "Mung Bodoo" (bahasa Terengganu) orang Terengganu tahu bahawa Unit Amal dan unit surarela akan sampai memberi bantuan dan mereka dapat sepatutnya bukan macam zaman UMNO tilam berpuluh-puluh berada rumah JKK. Soal MB nak pergi mana itu urusan dia asal dia menjalankan tanggung jawab kepada rakyat.

Ni aku nak beritahu Kadir yang menulis dengan emosi sehingga terserlah sifat bodohnya rakyat sedar rakyat lebih faham drp engkau pasal itu Terengganu, Kelantan, Perlis PH + BN dapau telur ayam. Kedah bagi sebiji kepada PH.

Engkau nak jadi penulis baik menulis dengan akal bukan dengan emosi.

NASIR RAMLEE

- tulisan sepintas lalu tanpa edit


........
Komen: ........


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                      ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo