NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Isu Menara KL : Apa boleh kita faham dari surat ni?

Apa boleh kita faham dari surat ni?

Tuduhan macai bahawa Kerajaan lepas telah jual aset negara iaitu Menara KL adalah pembohongan semata. Aset itu kekal milik negara, cuma Telekom Malaysia telah menyerahkan konsesi pengurusan Menara KL kepada Kerajaan selaras dengan program transformasi perniagaan Telekom Malaysia. 

Tidak pelik bagi syarikat seperti Telekom, bagi mengurangkan kerugian kumpulan untuk mengeluarkan sebarang perniagaan anak syarikat yang berada dalam kerugian atau menyebabkan kerugian diperingkat kumpulan. Sebab itu, menerusi program transformasi perniagaan syarikat, konsesi Menara Kuala Lumpur diserahkan semula oleh Telekom Malaysia. Namun Menara Kuala Lumpur masih aset milik Kerajaan Malaysia.

Kerajaan PH-BN cuba menutup kelemahan mereka mentadbir dengan menuduh Kerajaan lepas dengan pelbagai tuduhan yang tidak realistik. Membuang masa agensi penguatkuasa untuk menyiasat. Dalam masa yang sama mereka terus gagal menyelesaikan isu rakyat seperti kos sara hidup, harga barangan asas yang mahal, janji-janji pilihanraya yang tidak ditepati. Mohon Menteri KOMEDI fokus kepada isu seperti jaringan internet luar bandar yang masih lagi berada pada tahap mengecewakan.

Nurul Islam Mohamed Yusoff

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo