NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Apa perlunya UNDI PERCAYA - 19/12, jika kaki dan tangan setiap MP PH&BN sudah terikat?


Apa untuk keabsahan DSAI sebagai PM?. Acah² berani sedangkan sudah tahu setiap MP BN yang tidak memihak kepada beliau sudah diletakkan pisau di leher.

KLT sudah meletakkan syarat pada Perkara 4 (b) Usul percaya danRang Undang² perbekalan.

_Setiap Parti² dan pihak² hendaklah memastikan bahawa setiap MP mereka mengundi menurut klausa 4(a)_. _*Kegagalan, keengganan,kecuaian dari berbuat demikian hendaklah diambil sebagai pelanggaran tanggungjawab Ahli Parlimen secara individu kepada parti itu, yang dianggap perletakan jawatan dan/atau Perbehentian daripada menjadi Ahli Parlimen.....*_

Ya... Itulah juga perlanggaran imuniti sebagai Ahli Parlimen. MP tidak ada hak mengundi mengikut naluri mereka, bisu dan lumpuh!

Sudah terang lagi bersuluh anwar terdesak untuk melakukan apa sahaja bagi memastikan dia kekal sebagai PM dan PH kekal sebagai kerajaan.

Apa relevannya UNDI PERCAYA ini?  Sekadar siri lawak membodohkan rakyat atau apa?.

Wallahuaklam

Man Kuchai
Kuala Lumpur
16122022


........
Komen: ........


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                      ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo