NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Anwar saman Sanusi : Siapa untung siapa rugi ?


ISU ANWAR SAMAN SANUSI

Bila semalam kisah ini dihebahkan maka meloncatlah para pemuja taasub tahap dewa Anwar kononnya YAB DS Muhammad Sanusi Md Nor MB Kedah sudah kepanasan dan menggelupur.

Malangnya MB Kedah terus sahut saman berkenaan dengan berkata .. “KITA JUMPA DI MAHKAMAH (SEE YOU IN COURT)”

Apa yang diperkatakan oleh MB Kedah ketika berceramah dalam kempen PRU15 atau di Padang Serai adalah berlandas dan berpaksikan kepada fakta-fakta yang dipetik dari perbicaraan dimahkamah yang bermula ditahun 1998 dan dari tahun 2008 sehingga diputuskan secara mutlak pada tahun 2015 oleh 5 panel hakim mahkamah persekutuan diketuai sendiri oleh Ketua Hakim Negara dan Presiden Hakim Mahkamah Rayuan ketika itu (Tokoh nombor satu dan dua dalam hieraki mahkamah negara).

Sebelum ini pun 3 hakim mahkamah rayuan telah mensabitkan Anwar bersalah meliwat Saiful Bukhari Azlan Shah. Ini fakta yang tiada siapa boleh menyangkal dan menidakkannya.

Para pengudi muda 18 tahun atau pengundi pertama boleh dikatakan rata-rata tidak mengetahui wujudnya sejarah ini.

Setelah diberitahu oleh YAB DS MB Kedah Muhammad Sanusi Md Nor dalam salah satu ceramah politiknya barulah anak-anak muda ini tersentap menyebabkan mereka berfikir tokoh mana yang perlu diberikan kepercayaan sebagai tokoh nombor satu negara.

Perlu diberikan peringatan betapa apabila saman ini dibawa kearena perbicaraan secara terbuka dimahkamah tinggi nanti, maka seluruh kisah silam yang cuba dipadamkan dari ingatan dan pengetahuan rakyat terutamanya anak-anak muda 18 tahun akan terungkai dan terlondeh.

Sudah pasti saksi-saksi yang ada hubung kait dengan perbicaraan Liwat II terutamanya simangsa akan dipanggil sebagai saksi, maka kisah yang sudah semakin pudar dalam ingatan rakyat akan secara tiba-tiba menjadi segar bugar semula. Yang dah lupa akan teringat kembali. Kisah yang sudah mau dikambus akan didedahkan semula kepada umum.

Dalam jangka panjang, ianya tidak memberikan keuntungan politik pun kepada imej Anwar, malahan imej berani kerana benar akan memihak kepada MB Kedah yang kini sudah pun cukup popular kalangan anak-anak muda bukan sahaja di Kedah tetapi seluruh negara.

Gelaran Singa Kedah untuk sosok bernama Muhammad Sanusi Md Nor sudah mulai dipalu dan mendapat tempat teristimewa dalam hati dan minda rakyat.

Tarikh perbicaraan masih lagi belum ditetapkan namun ianya tidak mungkin dimasa yang terdekat.

Dalam waktu yang sama sudah pasti rakyat yang sudah lupa akan sejarah ini atau yang tidak tahu adanya sejarah ini akan terus merayau dialam maya dengan memohon bantuan dari Uncle Google untuk mendapatkan fakta.

Moralnya .. siapa yang untung dengan episod saman ini? Tetap memihak kepada YAB DS Muhammad Sanusi Md Nor.

#Sebarkan


........
Komen: .Anak muda belum kenal siapa Anwar.......


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                      ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo