NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Tolak kluster mahkamah sertai Jemaah Menteri, gesa Rafidah AzizPETALING JAYA:
Bekas menteri Rafidah Aziz berkata kluster mahkamah perlu ditolak daripada menyertai Jemaah Menteri diketuai Perdana Menteri Anwar Ibrahim.

Ini kerana, katanya, ia akan memberi imej negatif kepada kerajaan baharu, dan perlunya pemimpin berkredibiliti diberi tempat dalam kerajaan hari ini.

“Golongan ini tidak patut berada dalam kepimpinan kerajaan, kita sudah banyak buang masa. Sekarang adalah masa untuk mewujudkan pasukan yang cekap, mempunyai kredibiliti dan dihormati.

“Pemimpin yang mempunyai visi sama untuk membangunkan masyarakat negara,” katanya menurut Utusan Malaysia.

Rafidah memegang portfolio menteri perdagangan antarabangsa dan industri selama 21 tahun sejak 1987 hingga 2008.

Semalam, Anwar digesa menyusun semula barisan Jemaah Menteri dengan 25 jemaah menteri sahaja mengemudi pentadbiran kerajaan persekutuan dalam tempoh lima tahun akan datang.

Pensyarah ekonomi Barjoyai Bardai berkata Jemaah Menteri sebelum ini dianggotai lebih 30 menteri, mewujudkan percanggahan tugas antara menteri-menteri.


........
Komen: ........
............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo