NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

SPRM akan bertemu Raja Petra berhubung skandal LCS melibat Zahid Hamidi


SURUHANJAYA Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) akan mengadakan pertemuan dengan penulis blog kontroversi, Raja Petra Kamarudin dalam masa terdekat.

Pertemuan itu berhubung dakwaan Raja Petra terhadap Presiden UMNO, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi menerima sogokan kira-kita RM67 juta dalam projek kapal tempur pesisir (LCS).

Ketua Pesuruhjaya SPRM, Tan Sri Azam Baki berkata, agensi itu akan membenarkan Raja Petra yang dikenali sebagai RPK mencadangkan lokasi pertemuan seperti yang dicadangkan penulis blog itu dalam video di laman sesawangnya kelmarin.

“Kita sedang mengatur tarikh, masa dan lokasi pertemuan dengan Raja Petra untuk mengambil kenyataan beliau berhubung kes oni.

“Saya yakin dalam minggu hadapan, pegawai bertugas akan berjumpa dengan Raja Petra,” katanya menurut Utusan TV yang memetik laporan The Star.

Mengulas lanjut, Azam berkata, pertemuan itu diatur di luar negara memandangkan blogger tersebut tidak dapat pulang ke tanah air.

Raja Petra mendakwa bekas Timbalan Perdana Menteri itu menerima wang itu menerusi lapan bayaran secara berperingkat antara 2012 dan 2013.

Terdahulu, Raja Petra mendakwa urus niaga LCD dipermudahkan melalui pengurup wang di Singapura dan Malaysia.

Raja Petra turut mendakwa mempunyai dokumen dan bukti mengaitkan Zahid dengan skandal itu.

Dalam video itu, penulis blog itu menyampaikan jemputan kepada SPRM ke UK yang merupakan negara dipercayai menjadi pangkalannya, untuk bertemunya bagi menyerahkan dokumen terbabit.............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo