NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Simpati nasib Dr. Adham, namun tekad gempur Parlimen Tenggara-Calon PN


CALON Pas yang akan bertanding mewakili Perikatan Nasional (PN) di Parlimen Tenggara, Leftenan Kolonel (B) Mohd. Nazari Mokhtar, bersimpati dengan Datuk Seri Dr. Adham Baba yang tidak dicalonkan pada Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU-15).

Mohd. Nazari yang juga pesara pegawai tentera menyifatkan pengguguran Dr. Adham itu sebagai kehilangan kerana Menteri Sains, Inovasi dan Teknologi berkenaan adalah pemimpin yang mesra serta dihormati.

Beliau yang kini Pengetua Maahad Tafiz Darul Iman di Bandar Tenggara mengakui bersahabat baik dengan Dr. Adham yang sering berkongsi pengalaman sebagai pemimpin dan Ahli Parlimen.

“Saya bersimpati dengan nasib sahabat baik saya, Dr. Adham. Bagaimanapun, ia akan memberi peluang dan kelebihan kepada PN untuk menghadapi PRU-15.

“Saya tidak pasti apa akan berlaku membabitkan kem BN di Tenggara tetapi sudah pasti, saya sebagai calon PN dan pasukan gerak kerja parti akan menggempur kawasan Tenggara kerana peluang kini terbuka luas.

“Tawaran dan misi saya adalah memastikan kemajuan infrastruktur lebih banyak dapat dibawa ke Tenggara, termasuk pelaburan baharu supaya penduduk khususnya generasi muda mendapat lebih banyak peluang pendidikan dan pekerjaan,” katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas majlis pengenalan calon PAS-PN Johor, di Johor Bahrum, semalam, lapor Berita Harian.

Selain Mohd. Nazari yang akan bertanding di Parlimen Tenggara, Pesuruhjaya Pas Johor, Abdullah Husin ditampilkan sebagai calon PN di kerusi Parlimen Muar; Timbalan Pesuruhjaya Pas Johor, Dr. Abdul Karim Deraman pula akan bertanding di Parit Sulong dan Zanariyah Abdul Hamid (Sri Gading).

Sementara itu, Abdullah berkata, beliau menyambut baik saingan orang muda yang bakal ditentangnya di Parlimen Muar.

Beliau tidak memandang mudah saingan calon Parti Ikatan Demokratik Malaysia (Muda), Syed Saddiq Syed Abdul Rahman dan Mohd Helmy Abd Latif yang diturunkan Barisan Nasional (BN).

“PN tidak ada masalah, kita akan menghadapi saingan calon orang muda dengan pendekatan dan strategi yang berbeza.

“Sudah pasti pengundi segenap lapisan umur melihat kriteria calon, termasuk kewibawaan, pengalaman, latar belakang dan yang paling utama integriti calon itu sendiri.

“Saya akui saingan orang muda bukan mudah, namun saya akan menggunakan imej dan pesona kebapaan yang dimiliki bagi menarik perhatian pengundi,” katanya.


.....
https://wartarakyat.com.my............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo