NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Shuib 'restu' ayah masuk Pas


BAGAN SERAI
- Lebih dua tahun terlibat dalam aktiviti kebajikan bersama Pas telah membuka hati bapa kepada pelawak, pelakon dan penyampai radio, Shuib menyertai parti Pas.

Muhamad Arshad, 65, sebelum ini merupakan Setiausaha UMNO Cawangan Parit Haji Ali dan telah bersama parti itu sejak lebih 30 tahun.

Ketika ditemui, Muhamad berkata, keputusannya untuk menyertai Pas dibuat kerana berasakan gerak kerja jentera parti itu dalam hal kebajikan rakyat terutama di kawasan Bagan Serai, 'kena' dengan jiwanya.

Menurutnya, kesempatan itu memberinya lebih ruang untuk sama-sama terlibat dan menyumbang serta membantu komuniti setempat yang dalam kesusahan.

"Semasa PKP (Perintah Kawalan Pergerakan) dulu, saya banyak ikut Pas beri sumbangan kampung ke kampung, sampaikan bantuan banjir dan bantu dapatkan keperluan orang susah.

"Nampak kelompok dalam Pas ini sangat akrab, sebab itu saya buat keputusan sertai Pas supaya dapat bantu lebih ramai lagi," katanya ketika ditemui pada Majlis Munajat Perdana dan Pelancaran Calon Pas di Parlimen Bagan Serai di Tapak Pasar Alor Pongsu di sini pada Khamis.

Borang keahlian Muhamad telah diserahkan kepada Naib Presiden Pas, Datuk Idris Ahmad dan Pesuruhjaya Pas negeri, Razman Zakaria.

Bekas tentera berpangkat koperal itu memaklumkan, keputusannya menyertai Pas telah dimaklumkan kepada anaknya, Shuib dan diterima baik.

"Shuib tahu. Dia tidak kisah dan mengatakan terpulanglah kepada saya.

"Selama ini pun mana-mana bantuan yang saya sampaikan kepada penduduk, datangnya daripada dia juga," katanya.

Shuib atau nama sebenarnya Shahmira Muhamad yang sebelum ini dikenali sebagai pelawak dan pelakon telah menjadi antara figura usahawan berjaya.

Beliau memilih untuk berbakti semula kepada masyarakat menerusi Yayasan Bubble Bee yang ditubuhkan sejak lebih enam bulan lalu.............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo