NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

PN pencabar terdekat PH, BN bergolak dengan teraju kepimpinan kata penganalisis Bridget Welsh Universiti Nottingham.


PN telah muncul sebagai pencabar nasional, dengan potensi kepimpinan yang lebih besar dari segi kemungkinan perolehan kerusi berbanding sebelum ini.

PN bersedia untuk memenangi sekurang-kurangnya 30 kerusi, berpotensi meningkat lagi kerana sejumlah 43 kerusi pada masa ini memihak kepada gabungan itu, dengan majoritinya kepada PAS.

Parti Islamis itu menjadi pemenang terbesar dalam kempen kuat PN.

Kelebihan sumber PN juga menyediakan PAS untuk meraih keuntungan melalui penggunaan sumber pada saat-saat akhir, yang telah dipaparkan dengan ketara dalam kempen mereka.

Umno-BN bergelut: Umno-BN bakal kehilangan kerusi pilihan raya yang ketara, terutamanya kepada PN.

Satu lagi ombak biru telah membuat kemaraan di lapangan setakat ini. Kempen Umno tidak mempunyai kepimpinan dan tumpuan yang baik.

Walaupun terlantar (setakat ini), Umno-BN masih kekal sebagai gabungan kuat dengan 30 kerusi selamat dan 15 lagi condong ke arah gabungan itu.

Parti itu dijangka melakukan usaha keras pada hari-hari terakhir. Ia masih jelas, sumber yang diperuntukkan untuk kempen itu akan turun ke lapangan.
............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...


No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo