NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Pelik Nama Zahid tak nak disebut dalam kempen UMNO - Jadi beban parti


Seteru politik Ahmad Zahid Hamidi percaya hanya dengan menyebut namanya boleh membawa undi memihak kepada mereka.

Sejak bermulanya kempen, calon BN cuba menepis dakwaan bahawa “undi untuk mereka adalah undi untuk Zahid” dengan spekulasi bahawa presiden Umno itu yang akan menjadi perdana menteri jika BN berjaya membentuk kerajaan, bukannya Ismail Sabri Yaakob.

Presiden MIC, SA Vigneswaran, yang berharap untuk merampas semula kerusi Sungai Siput di Perak, mengulangi bahawa Ismail Sabri, orang ketiga dalam tempoh empat tahun yang memegang rekod mempunyai tempoh paling singkat sebagai perdana menteri, adalah calon BN untuk jawatan tertinggi itu.

Dia menegaskan bahawa Zahid sendiri yang telah mengesahkan perkara itu.

Presiden MIC, SA Vigneswaran

Vigneswaran juga tidak kagum dengan calon perdana menteri Pakatan Harapan (PH) Anwar Ibrahim yang dibandingkan dengan Nelson Mandela, dengan alasan bahawa Mandela dipenjarakan kerana memerangi aparteid di Afrika Selatan, tetapi Anwar kerana melakukan jenayah.

Menteri Kesihatan Khairy Jamaluddin, yang peluangnya untuk memenangi kerusi Sungai Buloh telah cerah kerana calon PH yang tidak bersemangat, mengingatkan pengundinya bahawa “undi untuknya adalah undi untuknya” dan bukan untuk Zahid.

Cakap-cakap mengenai Zahid, yang didakwa pengkritik sebagai bimbang kerana terpaksa makan malam dengan bekas perdana menteri Najib Razak di penjara, memburu jawatan perdana menteri diperhebat di tengah dakwaan calon BN diminta menandatangani surat aku janji untuk menyokongnya dalam perkara tersebut.

Dikatakan sebagai perdana menteri, dia boleh mengetepikan sabitan berhubung kes rasuahnya.

Dokumen itu telah tersebar di media sosial tetapi Umno mengecamnya sebagai palsu.

Malah Ismail Sabri sendiri telah dipaksa untuk meyakinkan pengundi bahawa dia akan kembali sebagai perdana menteri, dan tidak ada perubahan dalam susunan berkenaan.

"Ini hanya (parti) pembangkang yang cuba mencipta persepsi walaupun saya sudah katakan bahawa majlis tertinggi dan perhimpunan agung yang membuat keputusan," katanya.

Ismail Sabri............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo