NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Ismail Sabri tiba di Istana Negara


KUALA LUMPUR :
Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob tiba di Istana Negara jam 2.50 petang tadi.

Namun, tujuan sesi menghadap antara Yang di-Pertuan Agong (YDPA) berkenaan masih menjadi tanda tanya - sama ada berhubung sembah maklum mengenai urus tadbir negara sebagai ‘caretaker’ ataupun berhubung pembentukan kerajaan baharu.

Media juga ketika ini sedang berkampung di kedua-dua pintu Istana Negara bagi mengikuti rapat perkembangan pembentukan kerajaan baharu pasca Pilihan Raya Umum (PRU15).

Terdahulu, YDPA perkenan agar proses pembentukan kerajaan baharu dan pencalonan Perdana Menteri dilanjutkan sehingga 2 petang Selasa.

YDPA turut bertitah agar rakyat bersabar dan bertenang sehingga proses pembentukan kerajaan baharu serta pencalonan bakal Perdana Menteri ke-10 selesai.

Dalam masa sama, pentadbiran negara berjalan seperti biasa di bawah pengurusan Perdana Menteri sementara berdasarkan prinsip-prinsip digariskan bagi kerajaan sementara.
............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo