NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Idris Jusoh tak dicalon, di'cantas' oleh Mat Said, di Terengganu?


Sekurang-kurangnya 12 penyandang kerusi parlimen dari BN yang tidak terpilih untuk menjadi calon buat parti berkenaan dalam PRU akan datang.

Seorang daripada mereka ialah Najib Razak (Pekan) yang kini dipenjarakan atas kesalahan jenayah, dan dua penyandang yang sudah menyatakan hasrat untuk bersara iaitu Idris Jusoh (Besut) dan Nazri Abdul Aziz (Padang Rengas).

Sementara itu seorang penyandang - Khairy Jamaluddin - diberi kerusi baru, dari Rembau ke Sungai Buloh.

Tokoh lain yang tidak terpilih bertanding semula ialah Mastura Mohd Yazid (Kuala Kangsar), Zahidi Zainul Abidin (Padang Besar), Shahidan Kassim (Arau), Annuar Musa (Ketereh), Ahmad Nazlan Idris (Jerantut), Ismail Abdul Muttalib ( Maran), Adham Baba (Tenggara) dan Halimah Mohamed Sadique (Kota Tinggi).

Senarai hampir lengkap calon BN itu dibacakan Pengerusi BN Ahmad Zahid Hamidi di Kuala Lumpur malam ini.

Ahmad Zahid tidak membacakan senarai calon BN untuk Sabah kerana gabungan itu akan mengumumkan sendiri tokoh yang terpilih bersama Gabungan Rakyat Sabah (GRS) kemudian.

Sementara itu enam kerusi tidak diumumkan Ahmad Zahid atas sebab yang tidak diketahui iaitu Tumpat, Kuala Nerus, Tanjong Karang, Kepong, Jempol dan Kuala Pilah.

Setakat ini juga, tidak dapat dipastikan sama ada BN sudah memuktamadkan calon untuk kerusi Bandar Tun Razak.

Walaupun calon untuk kerusi itu ada dalam senarai edaran kepada, Ahmad Zahid tidak membacakan nama calon terbabit semasa membuat pengumuman berkenaan.............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo