NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Hilang keyakinan, MCA desak Ahmad Zahid letak jawatan


SHAH ALAM
- MCA menegaskan bahawa parti itu telah hilang keyakinan terhadap kepimpinan Pengerusi BN, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi.

Setiausaha Agung MCA, Datuk Chong Sin Woon berkata, Ahmad Zahid perlu melepaskan jawatan Pengerusi BN yang secara terhormat bagi memberikan laluan kepada pemimpin baharu untuk mengambil alih pucuk pimpinan BN sekali gus menentukan hala tuju parti.

“Pada masa yang sama, MCA berpendapat bahawa pemangku Pengerusi BN perlulah memanggil Mesyuarat Dewan Tertinggi dengan kadar segera,” katanya dalam satu kenyataan pada Ahad.

Pilihanraya Umum ke-15 (PRU15) menyaksikan pencapaian terburuk BN dalam sejarah dengan hanya memenangi 30 kerusi selain gagal mempertahankan kubu kuat parti itu.

Dalam pada itu Sin Woon turut menegaskan, tiada mana-mana pihak berhak mewakili BN untuk berunding dengan mana-mana parti politik tanpa mandat daripada Dewan Tertinggi gabungan itu.

Katanya lagi, MCA juga kecewa dengan keputusan Ahmad Zahid menangguhkan Mesyuarat Dewan Tertinggi BN yang dijadualkan pada malam ini.

“Dalam keadaan politik negara masih belum stabil dan tidak menentu selepas PRU15, keperluan Mesyuarat Dewan Tertinggi adalah amat mendesak untuk membincangkan situasi terkini serta membuat keputusan BN sebagai satu blok,” katanya.
............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo