NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

DAP Ugut Keluar Dari Kerajaan PH Sekiranya UEC Tak Diiktiraf


Timbalan Setiausaha Agung DAP, Nga Kor Ming nekad tinggalkan kerajaan pimpinan Anwar Ibrahim jika tiada yang mahu mengiktiraf UEC.

“Kami (DAP) mencapai kata sepakat untuk meninggalkan kerajaan, jika UEC tidak diiktiraf. Kami tidak kisah tidak berada dalam kerajaan, ini prinsip asas, kami akan mendukungnya,” katanya dengan nada mengugut.

Walaupun belum seminggu memegang tampuk kuasa DAP sudahpun besar kepala dan menunjukkan taringnya tanpa segan silu yang Bahasa Melayu merupakan bahasa kebangsaan negara ini.

Beliau yang juga ketua DAP Perak berkata, menteri daripada parti itu tidak pernah mendiamkan diri, sebaliknya mereka berusaha membangkitkan isu itu dan ia tidak diuar-uarkan media.

Jika dilihat keadaan kini UEC jelas mengancam kedudukan Bahasa Melayu sebagai bahasa kebangsaan serta pada masa Nga Kor Ming sengaja mencetuskan polemik bahasa.


...
https://amalmedia.co
........
Komen: ........
............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo