NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Boleh percaya ke Anwar tidak pertimbangkan pegang jawatan Menteri Kewangan?


Putrajaya:
Perdana Menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim tidak mempertimbangkan untuk memegang jawatan Menteri Kewangan ketika ini dalam barisan Kabinetnya yang belum diumumkan lagi.

Anwar yang juga Ahli Parlimen Tambun berkata, beliau akan melihat semua kemungkinan sebelum membuat keputusan muktamad.

"Kami akan melihat semua kemungkinan tetapi pada masa ini saya tidak mempertimbangkannya (memegang jawatan Menteri Kewangan)," katanya ketika ditemui Masjid Putra selepas menunaikan solat Jumaat, di sini hari ini.

Mengulas mengenai hari pertamanya sebagai Perdana Menteri secara rasmi, Anwar berkata, "Bagus dan sibuk dengan pelbagai isu yang perlu diselesaikan."

Anwar memegang portfolio Menteri Kewangan selama lapan tahun antara 1990 hingga 1998 di bawah kepimpinan Tun Dr Mahathir Mohamad.

Terdahulu, pada sidang media pada hari pertamanya selepas mengambil alih Pejabat Perdana Menteri di Perdana Putra, Anwar berkata, saiz Kabinetnya akan dikurangkan dan beliau juga sedang mendapatkan persetujuan daripada calon menteri untuk mengurangkan gaji mereka.

Anwar berkata, pihak yang berkaitan akan mengemukakan senarai calon untuk beliau mempertimbangkannya.

Tiga parti komponen terbesar membentuk Kerajaan Perpaduan ialah Pakatan Harapan (PH), Barisan Nasional (BN) dan Gabungan Parti Sarawak (GPS).

Anwar sebelum ini dilaporkan berkata saiz Kabinet akan dikecilkan kepada maksimum 25 menteri sahaja berbanding 31 menteri di bawah pentadbiran sebelum ini.........
Komen: ........
............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo