NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Annuar Musa tak tubuh parti baharu, kata pembantu


PETALING JAYA:
Seorang pembantu Annuar Musa menyangkal spekulasi ahli politik Umno itu menubuhkan parti baharu menjelang PRU15.

Setiausaha Akhbarnya, Tun Faisal Ismail Aziz memberitahu FMT, bekas Ahli Parlimen Ketereh itu sebenarnya menubuhkan sebuah NGO.

Penafian ini selepas tangkap layar butiran sebuah pertubuhan bernama Muafakat Nasional dalam pangkalan data Jabatan Pendaftaran Pertubuhan Malaysia (JPPM) tular. Tangkap layar itu memaparkan Annuar disenaraikan sebagai presiden pertubuhan itu.

Di Facebook, Annuar yang tidak tersenarai sebagai calon BN pada PRU15 berkongsi tangkap layar sijil pendaftaran Muafakat Nasional, senarai ahli jawatankuasa, lambang, dan kemeja-T.

“Biarpun terbuang, harus kekal sebagai pejuang yang terbilang,” katanya di laman sosial itu.

Beliau seterusnya menulis, “masih ada landasan untuk terus berkhidmat atas jalan kebaikan dan kebajikan, terutama mengajak ke arah perpaduan dan penyatuan ummah”.

FMT sedang mendapatkan komen Annuar.

Kebetulan, Muafakat Nasional merupakan nama pakatan antara Umno dan PAS yang dibentuk selepas PRU14. Nasib pakatan itu menjadi persoalan susulan perselisihan antara kedua-dua parti berkaitan Bersatu.

PAS dan Umno akan bertembung sebagai lawan pada PRU15.............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo