NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

ADUN Sarawak jadi sasaran penggodam minta wang dari kenalan

Kennedy Chukpai Ugon

BINTULU, 10 Nov (Bernama) -- Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sarawak kawasan Murum, Kennedy Chukpai Ugon menjadi sasaran penggodam aplikasi media sosial Telegram setelah beberapa kenalannya menerima mesej kononnya beliau meminta wang daripada mereka.

Menurut satu hantaran di laman Facebook Pusat Khidmat Masyarakat DUN Murum, kejadian itu disedari Chukpai sewaktu beliau berada di Rumah Panjang Wang Usin di Jelalong, Tubau, sebuah kawasan pedalaman kira-kira 100km ke timur dari sini, hari ini.

“Harap semua pihak jangan terpedaya ya. Semoga Tuhan menjaga dan melindungi kita nanti,” menurut hantaran pusat tersebut.

Justeru semua kenalan ADUN Murum itu diminta supaya berhati-hati dan tidak melayan sebarang mesej aplikasi Telegram yang meminta mereka membuat pindahan wang dan satu laporan polis telah dibuat Chukpai di Balai Polis Bintulu, petang tadi.

Dalam laporan itu, Chukpai berkata individu yang menggodam akaunnya dan menyamar sebagai dirinya itu telah meminta agar wang sebanyak RM3,000 dipindahkan ke satu akaun bank atas nama Sutrisno.

Beliau turut menafikan pernah meminta sesiapa sahaja termasuk kenalannya untuk membuat pindahan wang tersebut.


- BERNAMA 
............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo