NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

80% keluar mengundi, Umno akan hanyut dalam sungai Muar, kata Muhyiddin


PAGOH:
Pengerusi Perikatan Nasional (PN), Muhyiddin Yassin yakin sekiranya 80% pengundi keluar mengundi pada 19 Nov ini, Umno pasti akan hanyut di dalam Sungai Muar.

Beliau berkata sebab utama Barisan Nasional (BN) menang pada pilihan raya negeri (PRN) Johor sebab peratusan keluar undi yang rendah dan ramai penyokong Umno turun mengundi.

“Saya minta semua di kampung-kampung ini atau di kampung-kampung lain, pengundi yang sudah ada dalam daftar pemilih, hendaklah keluar mengundi beramai-ramai.

“Macam PRN Johor dulu tak ramai keluar (mengundi kerana) orang Umno totok ada di situ jadi (BN) menang,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika berucap dalam ceramah kelompok bersama masyarakat Kampung Tengah, Kampung Naib Piee, Kampung Parit Buaya dan Kampung Sungai Terap, Pagoh.

Pada PRN Johor Mac lalu, BN menawan 40 daripada 56 kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Johor.

Dalam pada itu, Muhyiddin berkata pilihan raya kali ini amat penting bukan kerana soal beliau, Dr Mahathir Mohamad, Ismail Sabri Yaakob atau Ahmad Zahid Hamidi.

Sebaliknya, beliau berkata ini kerana soal rakyat.

“Ini satu tanggungjawab penting. Tanggungjawab (kita turun) mengundi pada 19 Nov ini.

“Gelombang PN dilihat semakin tinggi misalnya di Perlis dan Kedah baru-baru ini saya pergi ke sana dapat merasainya,” katanya.............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo