NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Tidak bubar DUN bukti PAS ambil kepentingan Rakyat - Dr Balachandran


KUALA LUMPUR:
Keputusan PAS untuk kekal tidak membubarkan Dewan Undangan Negeri (DUN) Kelantan, Terengganu dan Kedah yang dikuasainya membuktikan PAS sebagai parti berprinsip.

Ketua Penerangan Dewan Himpunan Pendukung PAS (DHPP), Dr Balachandran Gopal Krishnan, berkata PAS kekal dengan pendirian yang menganggap pilihan raya dalam masa terdekat adalah tidak wajar.

Katanya, keputusan itu juga dibuat kerana mempertimbangkan bebanan yang perlu dipikul rakyat apabila perlu keluar mengundi semasa musim banjir.

“Bagaimana kerajaan akan mengatur kedudukan anggota keselamatan dalam situasi ini? Adakah mereka semua perlu bekerja untuk pilihan raya dalam masa sama perlu selamatkan mangsa banjir?” katanya ketika ditemui Harakahdaily, petang semalam.

Menurutnya, beliau melihat keputusan untuk tidak membubar DUN itu sebagai satu langkah PAS mengurangkan bebanan serta kerja-kerja lain melibatkan proses pengundian sepanjang tempoh itu.

Katanya, PAS amat berharap keadaan kembali tenang sebelum membuat keputusan mengadakan pilihan raya.

Walaupun pilihan raya diadakan dalam situasi begini, beliau berharap rakyat dapat memenuhi tanggungjawab memilih pemimpin pada hari mengundi.

“Pastikan semua rakyat pergi undi, jangan bazirkan undi, kalau kita tidak mengundi, bereri kita mungkin meletakkan pemimpin yang tidak ada potensi untuk memimpin.

“Jangan kita tidak mengundi, kemudian kita salahkan orang lain nanti,” katanya. – HARAKAHDAILY............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo