NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

PSM: Secara prinsip setuju kerjasama dengan PH


Parti Sosialis Malaysia (PSM) bersetuju secara prinsip untuk mengadakan kerjasama pilihan raya (electoral pact) dengan Pakatan Harapan (PH) pada Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15).

Timbalan Pengerusi PSM S Arutchelvan berkata keputusan tersebut diambil dalam mesyuarat jawatankuasa pusat PSM.

"Jawatankuasa Pusat PSM pada hari Jumaat telah meneliti deraf persetujuan pakatan pilihan raya antara parti-parti komponen PH.

"PSM secara prinsipnya bersetuju dengan persetujuan pakatan pilihan raya dengan PH yang merupakan satu dokumen prinsip-prinsip asas persetujuan bersama," katanya pada satu kenyataan hari ini.

Dia berkata demikian susulan Majlis Presiden PH sebelum ini dilaporkan akan menghantar draf perjanjian kepada kedua-dua parti hari ini.

Pada 13 Okt, anggota majlis presiden PH Steven Sim berkata draf perjanjian itu dihantar untuk disemak dan dikembalikan semula untuk rundingan.

Bagaimanapun, katanya draf perjanjian itu tidak menetapkan soal peruntukan kerusi.

Sementara itu, Arul berkata masih terdapat beberapa perkara yang memerlukan sedikit penjelasan dan PSM sedia berbincang dengan Jawatankuasa Pilihan Raya PH untuk memperhalusi dokumen pakatan pilihan raya itu.

"Selaras dengan ini, PSM berharap isu kerusi dapat diselesaikan dalam masa terdekat ini untuk memastikan kemenangan pilihan raya nanti dan kempen boleh dijalankan dengan berkesan," katanya lagi.............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo