NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Mason Greenwood didakwa lakukan cubaan rogol


PEMAIN Manchester United, Mason Greenwood, didakwa atas beberapa kesalahan termasuk percubaan merogol dan menyerang, demikian kata Crown Prosecution Service (CPS).

Pemain berusia 21 tahun itu, yang memiliki satu penampilan antarabangsa bersama skuad senior England, akan tiba di Mahkamah Majistret Greater Manchester esok.

CPS turut berkata bahawa kesemua pertuduhan itu adalah daripada sseorang pengadu yang sama.

Timbalan Ketua Pendakwa Raya CPS Barat Laut, Janet Potter, berkata dalam satu kenyataan: "CPS hari ini telah memberikan kuasa kepada Polis Greater Manchester untuk mendakwa Mason Greenwood, 21, dengan percubaan merogol, melakukan pemaksaan dan serangan sehingga menyebabkan kecederaan badan yang nyata.

"Kesemua tiga dakwaan itu terkait dengan seorang pengadu yang sama. Pendakwa raya pakar pertuduhan merogol daripada Unit Kerja Kes Kompleks CPS Barat Laut meluluskan pertuduhan itu berikutan semakan fail bukti yang diterima daripada pihak Polis Greater Manchester.

"Sesi mahkamah pertama defendan akan berlangsung pada hari Isnin, 17 Oktober di Mahkamah Majistret Greater Manchester."

Greenwood kali pertama ditahan pada Januari lalu sebelum dibebaskan dengan jaminan tidak lama kemudian.............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo