NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Krisis AMANAH vs DAP di Changkat Jong Anwar akan campur tangan


Isu pertembungan di DUN Changkat Jong di Perak, di mana kedua-dua DAP dan Amanah telah mengumumkan calon mereka, akan ditangani oleh Pengerusi PH Anwar Ibrahim.

Perkara itu dinyatakan Presiden Amanah Mohamad Sabu hari ini.

Ketika ditanya berkenaan perkara itu, Mohamad berkata Amanah menyerahkan soal itu kepada Anwar dan Pengerusi Amanah Perak Asmuni Awi.

"Isu Changkat Jong ini kita serah kepada Anwar untuk buat rundingan akhir dengan Asmuni," katanya kepada Malaysiakini selepas sidang media di ibu pejabat Amanah di Kuala Lumpur.

Ketika ditanya mengapa isu itu diserahkan kepada Anwar dan Asmuni, bukannya antara pemimpin tertinggi Amanah dan DAP, Mohamad berkata ini kerana mereka ingin menyerahkan soal itu kepada "seorang sahaja, iaitu ketua PH".

Dua hari lalu, Amanah mengumumkan akan mencalonkan Muhaimin Sulam di Changkat Jong. Beberapa jam kemudian, DAP pula mengumumkan calonnya iaitu Badrul Hisham Badarudin.

Muhaimin yang merupakan naib pengerusi Amanah Perak kemudian berkata dia menerima surat daripada Mohamad yang mengesahkan pencalonannya di situ, sementara Setiausaha Agung DAP Anthony Loke mendakwa presiden Amanah itu setuju bahawa DAP akan bertanding di situ.............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo