NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Kerjasama PN-GTA: Pemuda Pas tiada masalah asalkan bukan PH


SHAH ALAM -
Pemuda Pas terbuka menerima sebarang keputusan kerjasama rentas gabungan sekiranya berlaku antara Perikatan Nasional (PN) dan Gerakan Tanah Air (GTA) dalam Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15) selagi tiada penglibatan Pakatan Harapan (PH).

Ketuanya, Ahmad Fadhli Shaari berkata, bagaimanapun perkara itu terserah kepada pucuk pimpinan parti untuk menentukan.

"Kerjasama tu melibatkan soal rentas parti bukan setakat rentas parti bahkan rentas gabungan... kena rujuk kepada pimpinan tertinggi yang boleh muktamadkan keputusan.

"Pemuda Pas tak ada masalah, kita serahkan sepenuhnya kepada pucuk pimpinan asalkan bukan gabungan yang mengandungi parti-parti komponen daripada PH.

"Sebab bagi kita yang kita nak halang ialah PH daripada berkuasa. Jadi kita hanya bersikap tunggu dan lihat sajalah apa yang akan diputuskan atau jika ada perundingan selepas ini," katanya kepada Sinar Harian pada Khamis.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas berhubung kemungkinan berlakunya kerjasama GTA-PN susulan kenyataan Pengerusi Penaja GTA, Tun Dr Mahathir Mohamad bahawa GTA kini sedang menilai kemungkinan mempertimbangkan kerjasama dengan PN dalam PRU15.

Ditanya adakah GTA mampu memberi nilai tambah kepada PN dalam PRU15 nanti, Ahmad Fadhli enggan mengulas lanjut.

"Tak boleh komen sebab melibatkan jangkaan yang belum berlaku," katanya.............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo