NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

Johor tubuh jawatankuasa khas teliti infrastruktur dan jalan yang kerap dilanda banjir

Kerajaan negeri menubuhkan satu jawatankuasa khas bagi meneliti infrastruktur serta jalan-jalan yang kerap dilanda banjir di Johor, dan mengambil pelbagai langkah bagi menanganinya. - Gambar fail/Astro AWANI

ISKANDAR PUTERI: Kerajaan negeri menubuhkan satu jawatankuasa khas bagi meneliti infrastruktur serta jalan-jalan yang kerap dilanda banjir di Johor, dan mengambil pelbagai langkah bagi menanganinya.
Pengerusi Jawatankuasa Kerja Raya, Pengangkutan dan Infrastruktur Johor Mohamad Fazli Mohamad Salleh berkata dengan kerjasama Jawatankuasa Pelancongan, Alam Sekitar, Warisan dan Budaya Johor; jawatankuasa khas itu akan berbincang dan menyelesaikan pelbagai isu yang dihadapi di kawasan berkenaan, termasuk soal pembuangan sampah yang menyebabkan longkang tersumbat.
Beliau berkata di Johor Bahru, setakat ini 12 kawasan telah dikenal pasti sebagai kawasan yang sering dilanda banjir, antaranya Taman Sutera, Jalan Datin Halimah, Wisma Daiman dan persimpangan lampu isyarat Desa Cemerlang.
Bercakap kepada pemberita dalam persidangan media di sini hari ini beliau berkata selain itu, masalah pembahagi jalan yang tidak sistematik juga akan diatasi, termasuk ditukar baharu bagi menghalang air daripada melimpah ke jalan.
Sementara itu Fazli berkata Jabatan Kerja Raya Johor akan menggazet laluan berasingan bagi bas pekerja dan bas awam di Kompleks Imigresen, Kastam dan Kuarantin (CIQ) di Tambak Johor bagi menangani masalah kesesakan teruk di situ.
Beliau berkata langkah itu diambil susulan kajian Perbadanan Pengangkutan Awam Johor (PAJ) yang mendapati kesesakan teruk di dua laluan khas bas pekerja dan bas awam di CIQ Tambak Johor berlaku seawal pukul 4 pagi hingga 6.30 pagi berikutan tiada pengasingan laluan antara kedua-duanya.
-- BERNAMA


............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo