NOTIS:

Terima kasih kepada semua pengundi.......

DAP usahlah buat-buat lupa


APABILA
Tuan Guru Presiden PAS menyebut secara jelas bahayanya ancaman Komunis dan kaitannya dengan DAP, terus pemimpin utama mereka melenting kepanasan. 

Adakah kita masih ingat kisah rampasan buku komik propaganda ‘Inisiatif Jalur & Jalan Meraih Manfaat Bersama’ pada tahun 2019 ketika era pemerintahan Pakatan Harapan dahulu?

Komik itu diharamkan oleh Kementerian Dalam Negeri kerana ianya berunsur mempromosikan ideologi komunisme dan sosialisme.

Siapa penerbit komik tersebut? Ia diterbitkan oleh Muzium Kebudayaan Komik Asia di Kompleks Tun Abdul Razak (KOMTAR) di Pulau Pinang yang dibiayai Kerajaan DAP Pulau Pinang.

Komik propaganda versi Bahasa Melayu turut diedar di Sekolah Menengah Kebangsaan. 

Siapa dalang utama komik tersebut? Hew Kuan Yew atau lebih dikenali sebagai ‘Superman’ di kalangan penyokong DAP. 

Lim Guan Eng yang merupakan Setiausaha Agung DAP pada ketika itu turut menulis kata pengantar untuk komik itu.

Walaupun Superman ini tidak lagi menjadi ahli DAP tetapi kaitannya dengan DAP masih belum terputus.

Dia  merupakan kurator muzium yang menjadi penerbit komik dan juga Ketua Pegawai Eksekutif Majlis Perniagaan Bersama China-Malaysia (JBC) yang dilantik oleh Tan Kok Wai, pemimpin DAP. 

Apabila Kementerian Pendidikan melarang pengedaran komik tersebut di sekolah dan institusi pendidikan ia dikecam hebat oleh 43 pemimpin akar umbi DAP termasuk beberapa ADUN DAP yang membantah keputusan itu.

Jadi, sebelum DAP buat-buat lupa hal ini pastinya rakyat Malaysia tetap ingat igauan mimpi ngeri ketika PH berkuasa 22 bulan dahulu.

SYED AHMAD FADHLI............oo000oo...........
PENAFIAN
  1 Media.my mengamalkan dan percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan kebenaran, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara. Komen dan pandangan yang diberikan adalah pandangan peribadi dan tidak semestinya melambangkan pendirian 1Media.my berkenaan mana-mana isu yang berbangkit.
                         ...oo...

No comments

Post a Comment

© all rights reserved
made with by templateszoo